RSS

Cara remove virus facebook “Hi how are you?”


Assalamualaikum kepada kekawan yang sudi singgah ke blog aku ni, hari ni aku kongsi cara nak remove virus yang di katakan boleh menyebabkan system pc bermasaalah semasa nak logn in ke halaman facebook selepas logn out,

Cerita dia gini, virus ni hasil gabungan program windows dengan code gabungan yang ada dalam setip profile facebook kita, bila dah tahu mane asal usul dia aku pun buat la kajian untuk kawal benda ni, dan akhirnyaaaaaaaaa….. aku dan kekawan lain berjaya, tinggal dulu pasal kejadian virus ni, kita teruskan dengan cara untuk buang virus ni, korang ikot step by step caranya…

pertama pergi pada “start”
press start button

lepas tu korng pergi pada search dan taip perkataan ni “msconfing
msconfing program

lepastu plak dekat ruang general korang tanda ikot dalam gambar ni
general area

dah siap korang pergi ke sebelah plak dekat ruangan boot dan tanda ikot
macam dalam gambar ni jugak

last skali dekat safe boot buat macam ni

dah siap semua step2 kat atas td korang tekan ok lepas tu restart pc, JGN ON OFF TP RESTART.!


 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: