RSS

cara hack passwords wifi

Salam blogger.Akhirnya dapat juga update blog.Broadband dah kehabisan limit.Tapi,dengan cara hack wifi ni,aku x perlu lagi mengharapkan broadband tu.Cuma perlu mengharapkan jiran aku pasang wifi dorang selalu.Senang nak hack camtu.Hehe.Tanpa membuang masa,jom tengok macamana cara nak hack wifi jiran kita ni.Kat bawah ni adalah gambar wifi yang aku nak hack.(jidun61).Sebelum tu.korang kena download 2 software bagi proses hack ni.(Install software 1 dan teruskan ke Langkah Pertama).
Software 1 : CommView for Wifi
Software 2 : Aircrack
 Notes: Hanya untuk Wifi jenis WPE sahaja.Kalau ada yang tidak dapat buat seperti langkah2 dibawah,itu maksudnya network card korang tidak compatible.Network card aku adalah Atheros.Kalau ada yang guna Atheros,sure boleh buat.Tambahan pula,ada sesetengah wifi adapter xdapat detect software ni.So korang xboleh buat apa2.Begitu juga bagi yang buat,timbul perkataan ni” your card doesn’t have this functionality”.Bagi yang dapat buat tu,teruskan.selamat mencuba..:-)

Tekan gambar untuk dibesarkan

Langkah Pertama
Buka CommView for Wifi.Kalau dia suruh install driver atau update,korang ikut jak.Tekan next jak.Lepas masuk kedalam CommView tu,tekan Start Capture.
Tekan gambar untuk dibesarkan
Langkah Kedua
Tekan Start Scanning

 

Tekan gambar untuk dibesarkan
Langkah Ketiga
Lepas scanning,korang akan nampak wifi yang korang nak hack tu.Tekan wifi tu dan tekan Capture.
Tekan gambar untuk dibesarkan
Langkah Keempat
Pergi ke tab Packet.
Tekan gambar untuk dibesarkan
Langkah Kelima
Tekan protocol sehingga korang jumpa ENCR.DATA.Kalau dah jumpa,highlightkan ENCR.DATA tu sebanyak mungkin yang korang mampu.Then right click pada data yang telah korang highlight tu,pilih send packet(s),selected.

 

 

Tekan gambar untuk dibesarkan

 

Tekan gambar untuk dibesarkan
Langkah Keenam
Tick pada Continuously,tukar packet persecond = 3000, dan dibawahnya 54(.11g) dan tekan Send.Kemudian korang biarkan proses send packet tu.Lagi lama korang biarkan lagi bagus.Aku prefer biarkan selama 30 minit.Korang boleh minimizekan semua windows.
Tekan gambar untuk dibesarkan
Langkah Ketujuh
Pergi ke tab logging.Tick pada autosave dan tekan Concatenate logs.Korang akan nampak file seperti dalam gambar kedua dibawah.Pilih semua file tu dan tekan save.Pilih location save korang untuk memudahkan korang mencarinya nanti.Bila keluar seperti dalam gambarkeempat dibawah,tekan No.
Tekan gambar untuk dibesarkan
Tekan gambar untuk dibesarkan
Tekan gambar untuk dibesarkan
Tekan gambar untuk dibesarkan
Langkah Kelapan
 Tekan file dan klik pada  Log Viewer.Kemudian,dari Log Viewer,Tekan file dan klik pada Load CommView Logs.Cari data yang korang save tadi dan Open.Kemudian,pilih file semula,klik Export Logs,TCPdump formats.Cari location untuk korang save.
Tekan gambar untuk dibesarkan
Tekan gambar untuk dibesarkan
Tekan gambar untuk dibesarkan
Tekan gambar untuk dibesarkan
Tekan gambar untuk dibesarkan
Langkah Kesembilan
 Cari folder aircrack yang korang download tadi.Masuk bin.Kemudian buka Aircrack-ng GUI.Lepas tu,cari file yang korang save tadi(.CAP) dan tekan Launch.
 Tekan gambar untuk dibesarkan
 Tekan gambar untuk dibesarkan
 Tekan gambar untuk dibesarkan
Langkah Kesepuluh
Lepas tu korang akan nampak cmd.exe seperti dalam gambar dibawah.Dalam cmd tu,korang kena masukkan nombor wifi yang korang nak hack tu.Macam dalam gambar dibawah ni,aku masukkan nombor 1 coz tu Wifi yang aku nak hack.Lepas tu tekan Enter.Jadi seperti gambar kedua dibawah.

 Tekan gambar untuk dibesarkan
 Tekan gambar untuk dibesarkan
Langkah Kesebelas
Kemudian korang akan nampak Key Found seperti dalam gambar dibawah.Perhatikan gambar dibawah. Key Found [ 74:6D.......] .Dalam kurungan tu la password wifi tu.Korang buang simbol “:” tu.Dia akan jadi 746D73……..Itulah passwordnya.Ada sesetengah network card akan detect terus tanpa perlu translate.Seperti gambar dibawah <ASCII : tmstreamyx888 . tmstreamyx888 tu juga adalah password wifi tu yang telah ditranslate.So,terpulang sama korang nak guna yang dalam kurungan tu ataupun yang telah ditranslate.Kalau tidak keluar  Key Found seperti dalam gambar dibawah,itu maksudnya 1Vs korang tidak cukup.Korang kena ulang semula dari langkah keenam.Tunggu lebih lama.
 Tekan gambar untuk dibesarkan
DAN…INILAH HASILNYA!!!

 

Akhirnya,korang dah boleh hack wifi jiran korang dan melayari internet dengan percuma.
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: